
Uw nieuw energiecontract via internet regelen: heel makkelijk en snel!
Om over te stappen naar een andere energieleverancier volstaat het om de inschrijvingsprocedure op de website van deze leverancier te doorlopen, de gevraagde gegevens in te vullen en te bevestigen. Daarna krijgt u een bevestiging van uw inschrijving via mail of via de post. Hierdoor start de overdrachtsprocedure van uw huidige naar uw nieuwe leverancier automatisch.
Wat houdt dit in: uw nieuwe energieleverancier meldt uw overstap aan uw intercommunale (ook Distributienetbeheerder genoemd), die op zijn beurt uw huidige leverancier verwittigt dat u uw contract stopt bij hem op de voorziene startdatum van uw nieuw contract. Deze melding volstaat als geldige opzeg van uw huidig contract dus u hoeft zelf geen opzeg te geven bij uw huidige leverancier.
Belangrijk ook om weten is dat uw huidige leverancier uw contract altijd zal laten lopen tot aan de datum waarop uw nieuw contract effectief van start zal gaan, u kan dus nooit zonder stroom vallen bij een overstap naar een andere leverancier.
Rond de voorziene overstapdatum zal uw intercommunale u vragen om uw meterstanden door te geven via de post, telefonisch of online via hun website.
Uw intercommunale bezorgt deze meterstanden aan uw huidige energieleverancier zodat hij uw eindfactuur kan opmaken en uw dossier definitief kan afsluiten. Uw nieuwe energieleverancier krijgt deze meterstanden ook door en gebruikt deze als de beginmeterstanden voor uw nieuw contract.
Dus eens uw inschrijving online is geregeld volstaat het op het gevraagde moment uw meterstanden nog door te geven om uw nieuw contract correct te laten starten.
Tip: Bekijk hier de voordeligste prijzen van gas- en elektriciteitsleveranciers.
[cta_box color=”blue”]
Inhoud
Meer lezen op onze blog

Een vaatwasmachine is onmisbaar in de meeste gezinnen. Je bespaart er heel wat tijd mee en het verlost je meteen ook van e…

0,74% is de jaarlijkse gemiddelde inflatie in 2020 in België, volgens een bericht van Statbel. Dat wil dus zeggen dat de consumpti…

In de winter kan ons energieverbruik flink stijgen. Logisch: de verwarming staat meer op, de lichten gaan sneller aan. Meer lezen

Iedereen heeft het erover, maar weet jij ook welke 5 types hernieuwbare energie er zijn? En welke hernieuwbare energiebronnen kan …