
Nieuw vast tarief van Energie.be meteen goedkoopste op de markt
Het vaste energietarief is helemaal terug van even weggeweest. Nadat alle energieleveranciers het tijdens de energiecrisis uit hun aanbod weerden, kon je intussen al bij zeven spelers terecht voor een zekere prijs gedurende de volledige contractduur. Energie.be voegt zich vandaag bij dat lijstje en pakt meteen uit met tarieven die zowel voor aardgas als elektriciteit tot de goedkoopste op de markt behoren.
In de nasleep van de Russische inval in Oekraïne haalden de energieleveranciers hun vaste tarieven één na één uit hun aanbod. Ze verwezen als reden naar de hoge risico’s die er voor hen in volatiele tijden mee gepaard gingen. Ondertussen heeft de energiemarkt zich in grote mate hersteld. Dat resulteerde de voorbije maanden in een herintroductie van de vaste tarieven bij zowel de grote spelers als de kleinere energieleveranciers.
Ruim 1% marktaandeel
Energie.be biedt nu net als Luminus, Engie, Mega, Eneco, Octa+, Elegant en TotalEnergies een vast tarief aan. De energieleverancier vertegenwoordigt volgens de statistieken van energieregulator VREG in Vlaanderen op de huishoudelijke markt een marktaandeel van 1,07%. Voor aardgas gaat het om een marktaandeel van 1,38%.
Laagste stroomtarief
Energie.be profileert zich als een no-nonsenseleverancier, zonder dure reclamecampagnes of flitsende website. Dat zou moet resulteren in een scherpe prijs. Die belofte lijkt de energieleverancier ook waar te maken met zijn nieuwe vaste tarieven, die zich meteen bovenaan de ranglijst van goedkoopste contracten nestelen. Met een jaarprijs van 1.310,30 euro voor stroom en 1.794,79 euro voor aardgas prijkt het nieuwe vaste tarief van Energie.be op respectievelijk de eerste en tweede plaats in de prijsrangschikking volgens Mijnenergie.be. Vergelijk de prijzen van Energie.be en vind de goedkoopste leverancier.
Vergelijk nu de prijs van elektriciteit en aardgas en bespaar op je globale energiefactuur !
Meer lezen op onze blog

Een geschikte energieleverancier kiezen is geen sinecure. De inzet is immers groot. De kunst bestaat erin een leverancier te…

Wanneer je verhuist, heb je veel aan je hoofd. Stroom en gas in je nieuwe woning krijgen, is één van je prioriteiten. Maar welke s…

Bij energiedelen deel je opgewekte stroom van jouw zonnepanelen met met iemand anders, zoals een familielid, een vriend of buur. D…

Verschillende energieleveranciers brengen brengt extra kosten in rekening voor eigenaars van zonnepanelen en een analoge meter. Me… Bij een doorsnee installatie met een omververmogen van 4 kVA betaal je nu dus nog 12 euro per maand of 144 euro per jaar. De vergoedingen bij de twee andere leveranciers met dergelijke forfait blijven ongewijzigd: bij TotalEnergies betaal je 5,30 euro per kVa en bij Octa+ 10,60 euro.